Heippahei!

Tällä kertaa olisi ruokaohjeita tarjolla, toivottavasti saatte viikonlopuksi muutaman vinkin! Viikonloppuna yleensä tehdään perheen kanssa ruokaa ja nautitaan yhdessä olosta. Pöydän antimiin käytetään enemmän aikaa ja tehdään ruokaa rakkaudella, rauhassa ja nautiskellen. Meillä ruoan tekoon paneudutaan kunnolla ja tutustutaan useaan reseptiin, ennen kuin alamme tehdä yhtään mitään. Valitaan paras resepti ja sellainen, joka saa jo veden kielelle kun ohjetta lukee. Tehtiin tässä taannoin itse hampurilaisia, minä tietysti käytin halloumia pihvin sijaan. Nam nam kun oli hyviä! Selailin äsken kesältä kuvia ja mietin, millaisen ohjeen tällä kertaa jakaisin. Tässäpä siis hampurilaisohje, joka on ehkä maailman helpoin toteuttaa! Samassa myös täytetty suippopaprikan ohje, joita tein itselleni iltapalaksi joskus kesäiltana.

Hand made hampurilainen

iso tomaatti (pihvitomaattikin käy)

punasipulin renkaita

aamupalajuustoa

jauhelihaa n.400 g tai pakastevalmiita jauhelihapihvejä

suolakurkkua

ketsuppia

hampurilais sämpylöitä (mitä lie nimeltään, tiedättekyllä mitä tarkoitan..)

Leikkaa mahdollisimman iso sipuli renkaiksi ja viipaloi tomaatti. Tee jauhelihasta pihvejä ja paista ne pannulla molemmin puolin n. 2-4 min, kunnes ovat kyspiä. Jos käytät valmispihvejä, sulata pakkauksen ohjeen mukaan ja paista samallalailla pannulla molemmin puolin. Kokoa hampurilainen siten, että laita alimman sämpylän päälle ketsuppia, pihvi, juustoa  ja lopuksi suolakurkku. Jos haluat kasvisversion, paista väliin halloumia tai tofua. Tarjoile ranskalaisten tai salaatin kanssa.

010.jpg012.jpg

Täytetyt suippopaprikat

suippopaprika

aurajuustoa

juustoraastetta

porkkanaa

paprikaa (tavallista)

tuoretta rosmariinia, oreganoa

Paista kasviksia tilkassa öljyä ja mausta tuoreilla yrteillä. Leikkaa suippopaprika puoliksi ja täytä aurajuustolla sekä juustoraasteella. Laita uuniin n. 200 asteeseen muutamaksi minuutiksi, kunnes juustot ovat sulaneet. Tarjoa kasvisten kanssa.

032.jpg

Tällaista tällä kertaa, lisää suussa sulavia ohjeita taas pian tulossa. Mukavaa viikonloppua ja oikein "pelottavaa" halloweenia!