Tänään taas mietittiin mitä tänään syötäisiin ja päätettiin tehdä nuudeleista jotakin, kun niin kauan ollut jo puhetta että niistä tehtäisiin wokkia. Löysin Passion for food - kirjastani ihanan ohjeen katkarapu wokkiin, mutten löytänyt kaapista kaikkia tarvittavia eineksiä. Päätinkin soveltaa kirjan ohjetta ja tehdä wokin omasta päästä. Kyllä muuten tuli hyvää! Tekoon meni lähemmäksi tunti, mutta se oli sen arvoista. Helppo tehdä ja muistuttaa hieman thaimaalaista ruokaa. Mausteilla saisi tietenkin lisää tulisuutta ja makua, mutta meidän maustekaappi näyttää aika tyhjältä tällä hetkellä. Mausteita on siis käytetty sen mukaan mitä olen löytänyt kaapin pohjalta. Ei muuta kun kokeilemaan ja ihastumaan! 

DSCF4482-normal.jpgTässä suuntaa antavat ohjeet, varsinkin mittojen kohdalla.

Broilerin paisto

2 kpl broilerin rintafileetä

ripaus currya

ripaus aromisuolaa

paistamiseen rypsiöljyä

 

Paista broilerin fileitä pannulla n. 20 minuuttia molemmin puolin kääntäen välillä, kunnes pinta on tummunut eikä liha ole sitkeää. Mausta jo paistovaiheessa fileet molemmin puolin. Fileiden ollessa valmiit, paloittele leikkuulaudalla fileistä pieniä kuutioita ja laita syrjään hetkeksi folion alle.

Nuudelit

2 kpl nuudelipakettia (makuina voi katkarapu tai kana, oman maun mukaan)

Keitä nuudelit ohjeen mukaan kattilassa, mutta älä laita mausteita veteen. Valuta vedet pois ja laita syrjään hetkeksi.

Wokki

1 kpl keltaista paprikaa

2 kpl porkkanaa

n.50-60 g katkarapuja

puolikas tai pieni punasipuli

1 kpl valkosipulin kynttä

ripaus chilipippuria

ripaus suolaa ja sokeria

ripaus aromisuolaa

 

Leikkaa paprika, porkkanat ja sipuli viipaleiksi ja paista tilkassa öljyä pannulla. Lisää joukkoon valkosipulin kynsi sekä katkaravut. Anna paistua pannulla n. 15 min, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja katkaravut sulaneet. Mausta maustella ja lisää vielä lopuksi broileri kuutioit ja nuudelit. Anna hautua pannulla vielä hetki, jotta einekset lämpenevät. 

DSCF4486-normal.jpgDSCF4490-normal.jpg

Vielä ohjeet aivan ihanaan kantarelli kastikkeeseen ja itse tehtyihin lohkoperunoihin. Näin kesän lopulla metsän antimet maistuvat varmasti itsekullekin, minulle erityisesti kantarellit ja sienet ylipäätään. Tässä siis ohje erityisen helppoon kantarelli kastikkeeseen, johon löytyy varmasti jokaiselta einekset kaapista. 

Lohkoperunat

n. 5-6 kpl uusia perunoita (koon mukaan enemmän)

tl suolaa

1 dl oliiviöljyä

Sekoita kulhossa oliiviöljy ja suola keskenään. Lohko perunat sopivan kokoisiksi ja pyörittele niitä suolaseoksessa. Laita uuni 220 asteeseen ja työnnä pelti uuniin n. 20 minuutiksi. Valmista sillä aikaa kantarelli kastike.

Kantarellikastike

n. 300 g kantarelleja puhdistettuina

2 dl kermaa (paksua)

ripaus mustapippuria

ripaus suolaa ja sokeria (myös aromisuolaa)

1 kpl sipulia

kourallinen ruohosipulia

Kuullota ensin pannulla sipulikuutiot, jonka jälkeen paista kantarellit miedolla lämmöllä. Ne ovat valmiita, kun neste on haihtunut pois ja palaset ovat kutistuneet pieniksi. Lisää kerma ja mausta seos. Lisää lopuksi ruohosipuli. Anna maustua hetki ja tarjoile lohkoperunoiden kera.

DSCF4470-normal.jpgDSCF4469-normal.jpg

Oikein antoisia kokkailu hetkiä sinulle!