Heipä hei taas pitkästä aikaa! Aika on taas kulunut hirmu nopeaan tahtiin ja paljon on ehinyt tapahtua. Ei kuitenkaan mitään erikoista, josta olisi voinut postauksen tehdä. Sitä normaalia arkea. Tänään meidän viikko alkoi siivousurakalla, romua oli kertynyt sohvalle ja jokaiselle vapaana olevalle tuolille, sekä jokaiselle puhtaalle tasolle. Koirakin haisi niin pahalle, että piti käydä pesemässä se. Ja siitäkös riemu alkoi. On se helppoa kun iskee vaan saippuan turkkiin ja kaveri hyppää veteen huuhtelemaan itsensä. Mites sinun viikkosi on alkanut?

Siivousta pidetään yleensä vastenmielisenä ja epämukavana tekona, mutta silti pitäisi siivota jos ei halua elää villakoirien ja roinan keskellä. Pelkkä ajatus saa mielen synkäksi ja alkaa ärsyttämään. Jos kuitenkin siivoisin vasta huomenna, tai sittenkin ylihuomenna. Aloitus on hankalaa, mutta kun alkuun pääsee niin siitä voi jopa nauttia! Tässä muutama vinkki jotta kynnyksen yli pääseminen ei tuntuisi niin inhottavalta ajatukselta.

1. Musiikki. Avaa radio tai laita jotakin tempaisevaa mukaansa vievää musiikkia tulemaan. Hidas tempoisia kappaleita ei kannata kuunnella, jos haluat saada musiikista kaiken hyödyn irti. Aloita vaikka lempikappaleesta, jolloin mielialasi virkistyy ja saa uutta puhtia.

2. Asennoituminen. Asennoidu siivoukseen iloisin mielin, päätä mitä siivoot ja miten siivoot. Muista ettei kaikkea tarvitse tehdä kerralla. Kun olet sinut ajatukselle, aloita siivoaminen pikku asioista, esim. astioiden laittamisesta koneeseen. Etene sitä mukaa tehtävissä kun alat innostumaan siivouksesta.

3. Muistilista. Merkkaa ylös asiat jotka haluat tehdä esim. varaston siivous, pyykinpesu, imurointi jne. Voit halutessasi laittaa asiat tärkeysjärjestykseen, jotta ne saadaan varmasti tehtyä.

4. Pyydä apua. Jos sinusta tuntuu, että siivoaminen yksin on ylitsepääsemätön ajatus, pyydä apuun ystävääsi tai kumppaniasi. Tehkää siivouksesta hauskaa, aina ei tarvitse tehdä asioita hiki hatussa! Yhdessä tekeminen saa puuhastelunkin tuntumaan mukavalta. Käytä erilaisia siivousvälineitä hyväksesi, heitä vanha tiskirätti roskikseen ja osta tilalle pallokuvioinen.

5. Palkitse itsesi. Palkitse itsesi siivouksen jälkeen vaikka lenkillä tai jollakin herkulla. Olet sen ansainnut, oli se sitten mattojen vieminen ulos tai makuuhuoneen imurointi. Mitä enemmän saat aikaseksi, sitä tyytyväisempi olet tulokseen. Tämä toimii myös palkintona itselle.

Tässä esimerkki pirtsakoista siivousvälineistä, joita voi tilata osoitteesta ellit.fi.

siivousvalineet590_433.jpgTeimme perussiivouksen imuroinnista pölyjen pyyhkimiseen. Sain pestyä pyykkiä ja tehtyä samalla tonnikalamakaroonilaatikkoa ja mustikkapiirakkaa. Sitä tulikin nautittua siivous urakan jälkeen, kyllä maistukin hyvältä! Vielä kun jaksaisi järjestellä vaatehuoneen ja pestä lattiat, niin olisin erittäin tyytyväinen. Ikkunoiden pesu jääköön jollekin muulle päivälle. 

Illalla kotiin tultuani laitoin kynttilät palamaan ja nautin täydessä hiljaisuudessa niiden valosta ja syksyisestä tunnelmasta (vaikka eihän syksy vielä ole..). Oli kesä taikka talvi, kynttilöitä on aina mukava polttaa. Suosikki kynttilöitäni ovat ehdottomasti tuoksukynttilät, etenkin omenan ja vaniljan tuoksuiset. Meillä on myös paljon kynttilälyhtyjä ja laseja; kaksi kappaletta aalto lyhtyjä, kaksi Iiittalan pisara kynttilälasia ja ainakin yksi marimekon kynttilälasi. Sorrun usein ostamaan tiimarista tai muusta "halpa liikkeestä" kynttilöitä enkä aina panosta laatuun. Tokihan parempi laatuiset kestävät kauemmin ja ainakin tietää niiden olevan paloturvallisia. Turvallisuudesta puheen ollen, muistathan ettet jätä kynttilöitä yksin palamaan! Liian paljon on sattunut onnettomuuksia johtuen palavista kynttilöistä... Jotta tunnelma ei menisi aivan pilalle, toivotan tämän kuvan myötä oikein tunnelmallista iltaa sinulle!

 DSCF4503-normal.jpg