Äh, mihin nämä päivät oikein häviää? Taas on vierähtänyt tovi viime postauksesta, mutta lupaan että tällä viikolla on tulossa useampi! Näiden kiireiden ja pienoisen stressin vastapainoksi olemmekin suunnitellet äitini kanssa viiden päivän  kaupunkilomaa, kohteena tällä kertaa Tsekin Praha. Ilmoille lennämme parin viikon päästä. Hotellimme kuulostaa idylliseltä ja on onneksi aivan keskustan lähellä. Lentokentältä tulee matkaa reilut 16 km, eli juuri sopivasti. Praha on kuulema kaunis kaupunki, jonka hintataso on alhainen ja elämäntyyli leppoisa. En itse ole käynyt kaupunkilomalla aikaisemmin, vaikka matkustettua on tullut mm. Espanjassa, Kreikassa, Bulgariassa ja Turkissa. Keski-Eurooppa on tällä hetkellä se in juttu, haluaisin kiertää esim. Lontoota, Pariisia, Berliiniä, Budabestiä...Rantalomat alkavat jo käymään liian tutuiksi, joten välillä olisi mukava nähdä enemmän kaupunkilais elämää ja kulttuuria. Sitä oikeaa elämää. 

Prahaan olen halunnut jo pitkään, sitä on niin moni kehunut hyväksi kohteeksi ja kannattanut valintaa kaupunkilomalle. Nyt sinne sitten mennään. Joku jo vinkkasi takseista ja taskuvarkaista, mikä olisi sinun kultainen vinkkisi matkaa varten? Otan mielelläni kaikki vastaan nähtävyyksistä ruokiin. Emme aio vuokrata autoa, koska loma on niin lyhyt ja taksit kulkee. Nähtävyyksistä en oikein tiedä mitään, täytyy tutustua niihin lähemmin ja miettiä missä käy milloinkin. Ruoka on kuulema hyvää, hyviä ravintolaehdotuksia siis kaivataan myös. Paljon on tutkittavaa ennen lähtöä, mutta onneksi googlen ihmeellisestä maailmasta löytyy varmasti apua etsintöihini. 

Kävimme äitini kanssa toukokuussa Espanjan Lloret de Marissa viikon rantalomalla. Ai että oli ihana loma, vaikka säät eivät ihan sallineet lomalaisia. Aivan ihana paikka jossa näki paikallista kulttuuria ja aitoa espanjalaista elämäntyyliä. Ei siis mikään pilattu turistikohde. Lloret de Mar sijaitsee lähellä Barcelonaa, joten jos mieli halajaa suurkaupunkiin, niin kannattaa edottomasti lähteä käymään siellä. Meiltä jäi käymättä Barcelonassa, vaikka alunperin suunnitelmissa oli ostosreissu sinne. Harmi sinänsä, sillä olisin halunnut toki nähdä millaista elämä on Espanjan toiseksi suurimmassa kaupungissa. Majotuimme apartamentossa, eli siis hotellissa johon ei sisälly aamupaloja eikä muitakaan ylellisyyksiä. Huoneessa on omat ruoanlaitto välineet, joten maittavia sapuskoja voi valmistaa omassa keittiössä. Pihaan ei päässyt linja-autolla, sillä vuoristo ei antanut tilaa niin suurelle kapistukselle. Pihalta löytyi kuitenkin kaksi uima-allasta ja hotelli oli muutenkin viihtyisä. Täydet pisteet sille. Matkaa rannalle oli n. kilometri ja lähin kauppa oli aivan 50 m päässä. Loistava sijainti kerrassaan. Aionkin esitellä seuraavaksi parhaat palat reissultamme, toivottavasti ne antavat inspiraatiota loman suunnitteluun. Lloret de Marissa kannattaa ehdottomasti käydä! 

Aluksi kukkaloistetta upeilta kaduilta.

DSCF4031-normal.jpgDSCF4072-normal.jpg

Suomi on näköjään tunnettu myös Loret de Marissa, vai sittenkin vain Tommi Mäkinen? Pääkadulta löytyi Tommi Mäkisen käden kuvalla signeerattu muistolaatta, olisiko jostakin voitetusta ralleista kenties kyse?

DSCF4075-normal.jpgTDSCF4076-normal.jpg

Kiipesimme paikalliselle nähtävyydelle, eli pienelle kukkulalle jota koristi kaunis naisvartalo. En muista tarkkaa nimeä kohteelle, mutta paikka löytyi pääkadun toisesta päästä. Sieltä näkyi mahtavat maisemat merelle ja samalla näki koko rantaviivan. Rakastavaiset olivat kiinnittäneet lukkoja kettiinkiin, eikös samanlainen tapa löydy Pariisista? 

DSCF4087-normal.jpgDSCF4091-normal.jpgDSCF4093-normal.jpgDSCF4094-normal.jpg

Pääkadun alkupäässä sijaitsi vanha linna, jonne pääsi kiipeämään aivan reunaa pitkin. Sisälle ei valitettavasti päässyt, mutta maisemia sai ihailla ja samalla sai hyvän pohjetreenin. Päivä oli hiton kuuma, vesipullo tuli kyllä ehdottomasti tarpeeseen!

DSCF4101-normal.jpgDSCF4112-normal.jpgDSCF4106-normal.jpg

Oikein rattoisaa illan jatkoa sinulle!