Tänään tein vanhasta Pirkka lehdestä lounaaksi meksikolaisen katkarapu cocktailin. En nyt muista lehden numeroa, mutta jos joku kaipailee lisä infoa niin ilmoita ihmeessä. Kaivan lehden tuolta jostakin. Tässäpä kuitenkin oma versioni cocktailista.

Meksikolainen katkarapu cocktail

1 punainen/oranssi paprika (punainen antaa enemmän makua)

n. 100 g sulatettuja katkarapuja

muutama varsi kevätsipulia

1 kpl punasipulia

1 kpl syönti kypsää avokadoa

tuoretta ananasta 

ripaus tuoretta korianteria

Kastike

appelsiinin mehua puristettuna / sitruunan mehua puristettuna

n.1 dl oliiviöljyä

ripaus mustapippuria ja sokeria

 

Kuutioi paprika, avokado, sipuli ja ananas. Lisää joukkoon sulatetut katkaravut ja sekoita välissä. Silpo kevätsipuli ja korianteri silpuksi ja lisää muiden joukkoon. Purista lopuksi appelsiini/sitruuna, lisää öljy ja mausta sokerilla ja mustapippurilla. Koristele korianterilla. Halutessaan annoksen voi koota myös valmiiksi esim. lasiin, jolloin määrä on pienempi ja toimii hyvin vaikka alkupalana.

DSCF4531-normal.jpg

Ei kovin hyviä kuvia tullut näistäkään, mutta ainakin idea tulee selväksi. Annoksesta saa houkuttelevamman näköisen värikkäillä astioilla ja aterimilla, tämä minun kun näyttää aika tylsältä..

DSCF4542-normal.jpg

 

Kävin myös aamulla torilla, kun lähdimme aikaisin keskustaan ja tori oli vasta avattu. Kyllä on meno hiipunut sielläkin. Alku kesästä tori oli täynnä ihmisiä ja kojuja vielä puolilta päivinkin, nyt yhdeksän jälkeen pystyssä oli enää viitisen kojua jossa kylläkin kauppa kävi tiuhaa tahtia. Ajatukseni oli ostaa pöydälle kukkia ja löysinkin nätin kimpun jossa on cosmoskukkia ja ruiskaunokkia. Olisin vain toivonut enemmän kukkakojuja ja vaihtoehtoja. Tosin taitaa kesä olla jo niin lopuillaan että kaikki kukat ovat kukkansa jo kukkineet. Joka tapauksessa tässä kuvia upeasta puskastani terassin pöydällä!

DSCF4552-normal.jpgDSCF4551-normal.jpgDSCF4549-normal.jpg

Huomenna lähden ostos reissulle äitini kanssa, saa nähdä mitä mukaan tarttuu. Siitä huomenna siis lisää! Kauniita unia sinulle!