Tänään tein vanhasta Pirkka lehdestä lounaaksi meksikolaisen katkarapu cocktailin. En nyt muista lehden numeroa, mutta jos joku kaipailee lisä infoa niin ilmoita ihmeessä. Kaivan lehden tuolta jostakin. Tässäpä kuitenkin oma versioni cocktailista.
Meksikolainen katkarapu cocktail
1 punainen/oranssi paprika (punainen antaa enemmän makua)
n. 100 g sulatettuja katkarapuja
muutama varsi kevätsipulia
1 kpl punasipulia
1 kpl syönti kypsää avokadoa
tuoretta ananasta
ripaus tuoretta korianteria
Kastike
appelsiinin mehua puristettuna / sitruunan mehua puristettuna
n.1 dl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria ja sokeria
Kuutioi paprika, avokado, sipuli ja ananas. Lisää joukkoon sulatetut katkaravut ja sekoita välissä. Silpo kevätsipuli ja korianteri silpuksi ja lisää muiden joukkoon. Purista lopuksi appelsiini/sitruuna, lisää öljy ja mausta sokerilla ja mustapippurilla. Koristele korianterilla. Halutessaan annoksen voi koota myös valmiiksi esim. lasiin, jolloin määrä on pienempi ja toimii hyvin vaikka alkupalana.
Ei kovin hyviä kuvia tullut näistäkään, mutta ainakin idea tulee selväksi. Annoksesta saa houkuttelevamman näköisen värikkäillä astioilla ja aterimilla, tämä minun kun näyttää aika tylsältä..
Kävin myös aamulla torilla, kun lähdimme aikaisin keskustaan ja tori oli vasta avattu. Kyllä on meno hiipunut sielläkin. Alku kesästä tori oli täynnä ihmisiä ja kojuja vielä puolilta päivinkin, nyt yhdeksän jälkeen pystyssä oli enää viitisen kojua jossa kylläkin kauppa kävi tiuhaa tahtia. Ajatukseni oli ostaa pöydälle kukkia ja löysinkin nätin kimpun jossa on cosmoskukkia ja ruiskaunokkia. Olisin vain toivonut enemmän kukkakojuja ja vaihtoehtoja. Tosin taitaa kesä olla jo niin lopuillaan että kaikki kukat ovat kukkansa jo kukkineet. Joka tapauksessa tässä kuvia upeasta puskastani terassin pöydällä!
Huomenna lähden ostos reissulle äitini kanssa, saa nähdä mitä mukaan tarttuu. Siitä huomenna siis lisää! Kauniita unia sinulle!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.