Tervepä terve!

Nyt on palattu Prahan lomalta ja paljon onkin kerrottavaa. Kaupunkiloma oli oikein onnistunut ja rentouttava, tästä on hyvä jatkaa arjen pyörittämistä leppoisin mielin. Kaupunki ylitti kyllä odotukset täysin! Todella kaunista arkkitehtuuria, upeaa kulttuuria sekä värien rikkautta ympärillä - täysin siis vastakohta palmuiselle rantalomalle. Liikkumista paikasta toiseen helpotti yksinkertainen ja halpa metroliikenne, joka kulki kolmessa eri linjassa tärkeimpien kohteiden ja kaupunkien läpi. Ostimme joka päivä 24 h metrolipun, jolla sai vapaasti liikkua eri linjoja käyttäen vuorokauden ajan. Onneksemme hotellin yläpuolella oli metroasema, josta lähti viiden minuutin välein metro suoraan kaupungin ytimeen. Jos halusi eri linjalle, jäi vain haluamallaan pysäkillä ja siirtyi toiselle linjalle. Metrolinja C jolla kuljimme kaupunkiin, kulki liki maanpinnalla. Muut kaksi linjaa kulkivatkin sitten syvällä maanalla, jonne piti mennä liukuportailla suoraan kohti alaspäin valehtelematta 300 m verran. Oli kyllä melkoinen kokemus kun tajusi miten alas voi päästäkään. 

Hotellihuoneessa ei ollut paljon kehumista, se oli tarkoitettu pelkkään nukkumiseen eikä oleskelulle oltu jätetty lainkaan tilaa. Huoneessa oli vain kaksi laatikkoa joissa oli patjat ja petivaatteet, sekä pöytä keskellä. Vessasta löytyi allas ja suihkukaappi. Tarkoitushan ei ollut viettää lomaa ainoastaan huoneessa, mutta oli se silti pienoinen pettymys. Aamupala oli kuitenkin hyvää ja palvelu mitä parhainta. Satuimme vain valitsemaan taas hotellin mäeltä, niin kuin viime kerralla Espanjassa. Tälläkin kertaa tuli siis käveltyä ahkerasti joka päivä. Taksilla kuljimme vain hotellille kentältä ja kentältä hotelille. Takseihin kun ei ole oikein luottamisen Prahassa. AAA taksi on luotetuin taksiyhtiö, mutta kuten mekin huomasimme, hekin saattavat yrittää viedä välistä. Kannattaa siis olla varuillaan ja varmistaa ennen lähtöä hinta kohteeseen sekä pyytää kuskia laittamaan mittari päälle ettei tule ikäviä yllätyksiDSCF4612-normal.jpgä.

Viisi päivää menikin shoppailessa, nauttien hyvästä ruoasta (ja tietenkin halvasta oluesta..) sekä kierrellessä kulttuurillisia kohteita joita keskustan tuntumassa sitten riittikin. Vaikken niin suoranaisesti välitäkkään kierrellä vanhoja kirkkoja ja museoita, kieltämättä oli upea kokemus käydä aivan upeassa kirkossa ihastelemassa käden jälkeä, joka näkyi kaikkialla. Alttaritaulut oli käsinmaalattuja ja kaikki pienet yksityiskohdat niin upeita, että henki salpaantui niitä katsellessa. 

DSCF4600-normal.jpgDSCF4604-normal.jpg

Ostoksista nauttivalle Praha on oiva paikka, jos haluaa kuluttaa rahansa hintalaatu suhteeltaan sopivaan hintaan. Prahan tunnettuin ostoskeskus Palladium sijaitsi aivan keskustan liepeillä, vain noin parin kilometrin päässä ydin keskustaa. Helpoiten sinne pääsee metrolla, joka tulee aivan oven eteen. Jos haluaa maakerrokselle, pääsee myös ratikalla oven eteen. Palladium on siis viisi kerroksinen ostoskeskus, jonka viimeisin kerros on täynnä erilaisia ravintoloita erilaisine menuineen. Keskuksesta löytyi kyllä jokaiselle jotakin ja kauppojen tuotteita oli laidasta laitaan. Löysin itselleni mm. ruskeat kiilakorkosaappaat, pari paitaa ja koiralle leluja. Myös kadulla oli pieniä kojuja, joista sai ostaa paikallisia tuotteita ja esineitä sekä ihastella kaunista kukkien väriloistetta. 

DSCF4584-normal.jpgDSCF4581-normal.jpgDSCF4591-normal.jpg

Kävimme tunnetulla Kaarlen sillalla pyörähtämässä vanhasta kaupungista tultuamme. Se oli pyhitetty pelkästään jalankulkijoille, joten sai rauhassa katsella maisemia ilman auton alle jäämisen pelkoa. Sillalta löytyi monenlaista viihdyttäjää, oli esim. erilaisia katusoittajia, pilakuvanpiirtäjiä, nukketaitelijoita...ja tietenkin kojuja täynnä tavaraa. Viimeisenä päivänä löysimme myös kuuluisan kellotornin, jonne pääsi pientä maksua vasten kiipeämään. Emme viitsineet lähteä katsomaan maisemia, joten tyydyimme vain alhaalla oloon. Valitettavasti en ottanut kameraa mukaan viimeisenä päivänä ollenkaan, eikä kuvia siksi ole kellotornista..Harmillista.

DSCF4609-normal.jpgDSCF4607-normal.jpgDSCF4602-normal.jpg

Sää ei oikein sallinut meitä, vettä satoi joka päivä ja lämmintä oli n. 14 astetta. Yhden kerran taisi aurinko paistaa, jos oikein muistan. Kuvista näkyy, ettei keli ole ollut kummoinen kun niin sumealta näyttää. Säätäkin tärkeämpää oli kuitenkin vaihtaa maisemaa ja nähdä taas jotakin uutta ja ihmeellistä. Loma oli oikein onnistunut! Ellei lentomme myöhästymistä lasketa ja siitä saamaani flunssaa joka tuli ilmastoinnista..Lähden ehdottomasti uudelleen kaupunkilomalle ja vaikka uudestaankin Tsekin maille. Ensi kerralla otan kyllä paremman kameran, jolla saa selkeitä kuvia. Kunhan äitini lataa ottamansa kuvat koneelle, saan lisää kuvia itselleni ja teidän nähtäväksenne. Näette ehkä uuden hiuslookinkin jonka laitatin ennen lomaamme. Ensi kertaan siis ja nauttikaahan vielä näistä keleistä ennen niitä luvattuja vesisateita...

Mukavaa iltaa sinulle!