Hei!

Aurinkoiset tervehdykset täältä Keski-Suomesta! Keli näyttää mitä ihanimmalta, ainoana miinuksena tuntuu olevan mittari joka näyttää vain muutamaa astetta. Kyllä se syksy vaan tekee tuloaan, on se uskottava. Huomasin itseasiassa aamupalaa syötyäni keittiönpöydän ääressä, että ainoasta puustamme joka seisoo takapihalla on tippunut jo kaikki lehdet. Vielä viime viikolla puussa oli upeat keltaiset lehdet. Viime yönä oli ollut näköjään pakkastakin kun maa oli jäässä vielä aamupäivälläkin. Onneksi aurinko sentään paistaa ja lämmittää edes vähän tätä palelevaa kaupunkilaistyttöä joka kulkee säällä kuin säällä villasukat jalassa. Villasukista puheenollen, taitaa olla jo aika kaivaa langat esiin kaapin pohjalta ja aloittaa uusien lapasten tekeminen. Villasukkia en osaa kutoa, enkä kyllä oikein lapasiakaan, mutta virkkaamalla niistä tulee edes vähän lapasten näköset. Isot kylläkin joka kerta. Aikaakaan ei mene kun pari tuntia yhden tekemiseen. Toisaalta tänä syksynä voisin opetella tekemään villasukat tai keksiä jotakin muuta tarpeellista. Nykyään aika vaan on niin kortilla ettei juurikaan ehdi perehtyä sen enempää kutomiseen tai virkkaamiseen kun ennenkään. Pipon voisin kyllä tehdä, olen niin nirso niiden suhteen että oma tekemä voisi jopa sopia tähän kuuttiin. Siinäpä idea mitä aloitan työstämään!

Tässä pari vuotta sitten kutoamani lapaset, jotka näyttävät lähinnä ala-asteikäisen lapsen tekemiltä..

IMG_0466-normal.jpg

Viime viikko kuluikin puuhastellessa kaikenlaista töistä puhumattakaan. Kävin pitkästä aikaa taas ratsastamassa ystäväni hevosella. Mukaan lenkille lähtivät myös ystäväni lapset heidän poninsa kanssa. Aurinko helli silloinkin meitä ja upeat maisemat tekivät lenkistä vielä mukavamman. Nauru kaikui pitkin metsiä, oli oikein rattoisa lenkki hevosten kanssa! Huomenna pitäisikin taas mennä ratsastelemaan toiselle tallille, toivottavasti lihakset eivät ole ihan niin jumissa kun mitä ne olivat viime lenkin jälkeen. Eilen olimme myös koko perhe toko (koiran tottelevaisuuskoulutuksessa) treeneissä, koira tietysti mukana. Ensimmäisellä kerralla kuuntelimme lähinnä ohjaajaa joka kertoi mm. koiran palkkioista ja rangaistuksista. Rockylle tunti taisi olla vähän liikaa, sillä se olisi halunnut vähän vauhdikkaampaa tekemistä. Välillä se haisteli taskuja, alkoi haukkumaan turhista asioista, pyöri ympyrää, haastoi kavereita leikkimään...No onneksi ensi kerralla on kuulema tiedossa enemmän tekemistä. Saimme kotiläksynkin jonka tehtävänä on opettaa koiralle katsekontaktia. Siinäpä meille tekemistä illaksi. Saa nähdä monta pussia herkkuja menee sen opettamiseen.

Tällä viikolla täällä meilläpäin vietetään syyslomaa ja itsekin sain muutaman päivän vapaata töistä. Saimme viime viikolla idean että lähtisimme käymään Helsingissä pyörähtämässä, mutta nyt taitaa suunnitelmat vaihtua ja lähdemmekin Tallinnaan. Olin pari vuotta sitten Tallinnassa viikonlopun viettämässä uutta vuotta. Ihan mukava paikkahan se oli, mutta jotenkin kolkkomainen minun makuuni. En tiedä viihtyisinkö siellä toista viikonloppua. Lähtökohtana oli, että menisimme Vantaan Rantasipiin yhdeksi yöksi "kylpylälomalle" joten edelleen haluaisin kylpylään, mutten tiedä löytyykö Tallinnasta ja varsinkin sataman läheltä kylpylähotellia. Toisaalta voisimmehan olla Tallinnassa yhden yön ja Helsingissä yhden. Ääh, vaikeaa tämä päättäminen! No, viimeistään huomenna tiedän minne päädymme. Tässä pari kuvaa viime reissulta vuonna 2011.

077-normal.jpg065-normal.jpg

Yritin varata meille yötä kylpylähotelli Peurunkaan, joka olisi suht lähellä meitä ja jonne voisi ottaa koirankin mukaan. Valitettavasti kaikki huoneet oli varattu kyseisille päiville ja ainoat vapaat huoneet olivat neljän hengen mökkejä kilometrin päässä. Ei oikein napannut se idea. Olisin myös halunnun Nokian Edeniin tai Tropiclandiaan, mutta niissä taas hinnat pomppivat ihan taivaissa. Kuitenkin aika pienellä budjetilla olisi tarkoitus tehdä pieni virkityshetki tähän arkeen. Tallinna olisi sinänsä hyvä vaihtoehto että sinne kyllä pääsee halvalla. Muistaakseni meidän viikonloppu maksoi 150 e/ 2 hh huone kahdelta yöltä laivamatkoineen ja aamupaloineen hotellissa. Ei siis paha todellakaan! Ja hotelli sijaitsi 500 m päässä satamasta. Täällä samalla hinnalla saa yhden yön hotellissa ja bensat vielä kaupan päälle. Tietysti asiaan vaikuttaa tämä sesonkiaikakin.

Pää tuntuu olevan niin täynnä ajatuksia että taidanpa pukea lämpimästi päälle ja lähteä koiran kanssa pitkälle metsälenkille. Sitä ennen voisin ottaa kupillisen kuumaa kaakaota että lämpenisin vähän enemmän. Taidanpa samalla piipahtaa isovanhemmilla!

Oikein aurikoista päivää sinulle!