Tervehdys ystäväiseni!

Viime kerrasta onkin taas aikaa. On ollut niin kiire viimeisen viikon verran, etten ole pahemmin ehtinyt istahtaa tietokoneen ääreen ja päivitellä kuulumisiani. Nyt kuitenkin on hetki aikaa hengähtää ja kerrata viikon tapahtumia. Tosin olen ollut viikon verran flunssassa, joten eipä siinä taida olla sen enempää kerrottavaa. Viikonloppuna sain kuitenkin kuumeen jotenkuten kuriin ja vietimme vanhojen opiskelukavereiden kesken tyttöjen illan. Oli ihanaa nähdä pitkästä aikaa koko porukalla ja voitte vaan kuvitella että juttua riitti! Jokainen toi evästä mukanaan, mm. sipsejä, konvehteja, juustokakkua, ruisnaksuja jne. Illalla lähdimme katsomaan kaverin veljen keikkaa baariin ja siitä sitten Poppari baariin kaupunkiin. Mukavaa päästä välillä tuulettumaan ihmisten ilmoille. Sunnuntai menikin lepäillessä (huom, ei ollut krapulasta kyse vaan lähinnä väsymyksestä..) ja töitä tehdessä. Tänään heräsin aikasin ja kävin siivoamassa tuttuni luona. Tämän jälkeen hiippailimme koiran kanssa mummolaan, joka sattuu olemaan aivan kulman takana ja aloin väsäämään joulukorttejä. Hetki kesti taas orjentoitua jouluun ja korttien tekoon, mutta kyllä se inspis sitten lopulta löyty. Taisin saada 7 korttia kahdessa tunnissa aikaan. Ja jokainen oli tietysti erilainen. Ne menevät sitten myytiin joulumyyjäisiin, toivottavasti kauppa käy! Olen myös kutonut tiuhaan tahtiin lapasia ja muutama onkin mennyt jo kaupaksi. 

Huomenna olisi edessä kauppareissu ja tässä teenkin samalla kauppalistaa huomista varten valmiiksi. Suunnitteletteko te koskaan viikon ruokalistaa valmiiksi? Vai teettekö ruoan sen mukaan mitä kaapista löytyy? Itse suunnittelen yleensä parin päivän ruoat valmiiksi ja pyrin ostamaan kaupasta sellaisia raaka-aineita, että niistä voi sitten keksiä yhtä jos toista. Pyrin myös hyödyntämään edellispäivän ruoan, esim. makaroonit seuraavan päivän ateriaan. Tästä hyvänä esimerkkinä tonnikalamakaroonilaatikko jonka voi tehdä edellispäivän ylijäämä makarooneista. Hankin kasviksia niin että ne riittävät koko viikoksi ja usein joudunkin hakemaan niitä lisää loppuviikosta, sillä teen lounaaksi joka päivä salaatin ja käytän muutenkin ruoanlaitossa paljon kasviksia. Yritän suunnitella ruoat niin että tulisi syötyä sekä kalaa että lihaa monipuolisesti. Itse kun en syö muuta kuin kalaa ja broileria, jää pihvit pois menusta jotka tosin meillä korvataan esimerkiksi broilerijauhelihalla. Hyviä ohjeita metsästän yleensä Pirkka lehdestä sekä K-ruokaketjun K-ruoka liitteestä joita saa kaupasta. Helppoja ja monipuuolisia ohjeita juuri minun makuuni. Niitä kun soveltaa oman maun mukaan niin ei voi olla tykkäämättä.

Tässä suunnittelemani ruokalista tälle viikolle

Maanantai: Broilerilihapullia, perunamuussia ja tonnikalasaattia

Tiistai: Turkkilaisella jogurtilla voideltua lohta riisin kera

Keskiviikko: Nuudeliwokkia tuoreista kasviksista

Torstai: Pennepastaa broilerin, aurajuuston ja marinoitujen punasipulien kera

Perjantai: Kasvis/kinkkulaatikkoa

Näin. Hyvin yksinkertaista ruokaa lähikaupasta eikä yhdenkään valmistukseen mene tuntia pitempään. Saa nähdä mitä viikonloppuna tulee sitten tehtyä.

marsu_105440_2_jpg.jpg

Tässä kuva lohesta Pirkan sivuilta. On todella hyvää, suosittelen lämpimästi maistamaan. Muistaa vain maustaa jogurtin mustapippurilla ja ruohosipulilla niin varmasti maistuu. Nyt olisi vuorossa pitkä iltalenkki koiran kanssa, joten tapamisiin!