Hei!

Aika on taas mennyt siivillä, eikä ihmekään. Jouluun valmistaudutaan kovaa vauhtia ja töitäkin on yritetty tehdä mahataudista huolimatta. Vapaa-aikaa ei ole juuri jäänyt ja senkin vapaa-ajan olen vain maannut sohvalla ja koittanut parannella itseäni. Olen myös kokkaillut ja leiponut, tälläkin hetkellä uunissa paistuu kinkkurullat. Tänään, tai siis jos tarkkoja ollaan niin eilen, kävin lahjaostoksilla äitini kanssa ja ostin miehelle kalliin (ainakin omaan makuuni kalliin) lahjan ja kun tulin kotiin aikeenani paketoida lahjat, en löytänyt lahjaa mistään. Häveyksissä edelleenkin, eikä minkäänlaista merkkiäkään näy koko paketista. Täytyy mennä huomenna Sokokselle kyselemään josko olisi tippunut lattialle kun kävin maksamassa ostokseni. Toivottavasti löytyy, harmittaa meinaan todella paljon!

Tänään ajattelin antaa ihanan reseptin vaikkapa aamupalalle, jota olen nyt itse taas innostunut tekemään kun muutakaan ei ole kaapista löytynyt. Ihastuin nimittäin Espanjassa munakkaaseen, jonka he tekivät perunasta. Löysin yhden hyvän ohjeen joskus aikoja sitten ja sovelsin sen espanjalaisittain. Munakas siis koostuu keitetystä perunasta ja sisältää juustoa, mutta itse laitan perunat raakana enkä lisää juustoa sekaan. Halutessaan perunat voi keittää, jotta munakas valmistuu nopeammin ja siitä saa mehevämmän. Sekaan voi toki myös lisätä tomaattia tai muita kasviksia. Tässä kuitenkin oma ohjeeni

Espanjalainen munakas

2-3 isoa perunaa (keitettynä tai ilman, kuoret poistettuna)

2 kananmunaa

n. 0,5 dl jauhoja

sipuli pilkottuna (itse tykkään käyttää punasipulia)

ripaus suolaa ja mustapippuria

2 rkl oliiviöljyä

paistamiseen öljyä tai voita

Kuori keitetyt/raa´at perunat. Pilko perunat ja sipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Lisää kananmunat, jauhot, öljy ja mausteet kunnolla sekoittaen. Lisää tarvittaessa jauhoja, jotta seoksesta ei tule liian löysä. Kippaa taikina paistinpannulla ja paista munakasta miedolla lämmöllä n. 10 min kunnes munakas on pohjasta hieman ruskea. Käännä munakas nurin, apuna voi käyttää toista lautasta jos paistinlasta on liian pieni. Lisää lopuksi vielä suolaa pinnalle ja pienennä lämpöä entisestään. 

Maistuu niin aamupalalla kuin lounaallakin, voi tarjota myös uunivihannesten kanssa. Koostumus tosiaan on erilainen jos tekee raa´asta perunasta, mutta itse tykkään siitä sellaisenaan. Kokeilkaahan ihmeessä!

Nyt unta nukkuun ja aamulla metsästämään lahjaa, pitäkäähän peukkuja että se löytyy! Kauniita unia sinulle.