Heippatirallaa!

Mites teidän vuosi vaihtui, rauhallisissa vai riehakkaissa merkeissä? Meidän ilta oli lähes samanlainen kuin mikä tahansa normaali lauantai-ilta, lukuunottamatta kamalaa pauketta ja upeaa väriloistetta taivaalla. Vieraat saapuivat illalla ja teimme yhdessä tuumin oikein maittavan iltapalan; tortilloja, patonkeja, mansikka salaattia, perunasalaattia, leipäjuustoa, nakkeja, suolakeksejä...Ja avasimme tietenkin kuoharin! Nautittiin hyvästä ruoasta ja mahtavasta seurasta. Kahdentoista pintaa kävimme katsomassa ilotulitusta ja hiippailimme samalla lähikapakkaan illanviettoon, jossa meno oli kyllä rattoisaa. Baarin mentyä kiinni tulimme takaisin meille ja aloimme pelaamaan aliasta, lemppari peliäni! Desibelit oli taas katossa kun yritettiin selittää mitä haastavimpia sanoja, ilman että toinen joukkue tajuaisi niitä. Säännöistä väännettiin taas kättä niin kun yleensä..Mukava ilta kaikin puolin, kiitos kaikille!

Ostin toissa päivänä Nikon D3100 kameran, jonka otin eilen mukaan ilotulitukseen. Otin tietysti innoissani katetusta pöydästä houkuttelevia kuvia ja muutaman ilotulituksestakin, mutta tänään kun avasin kameran, ei kuvia näkynyt missään. Ajoin kuvat koneelle eikä sinnekään tullut kuin sitä ennen ottamani kuvat. Nyt olen koko päivän räplännyt kameraa ja yrittänyt selvittää missä ongelman ydin on ja tulinkin siihen tulokseen, että kamera alustaa kuvat automaattisesti. Näinhän ei tietenkään pitäisi käydä eikä sellaista toimintoa ole edes olemassa. Kuvia pystyy hetken aikaa selaamaan, mutta kun kameran sulkee pitemmäksi aikaa, häviää kuvat samantien. Muistikortissa ei ole vikaa, sillä testasin sitä toiseen kameraan eikä ongelmia ilmennyt. Täytynee siis viedä kamera takaisin huomenna ja kysellä, mikähän mahtaisi olla kyseessä. Harmittaa vaan kun kaikki uuden vuoden kuvat hävisi jonnekin, juuri kun opin ottamaan kuvia! Tästä huolimatta olen kyllä ollut tyytyväinen tuohon kameraan, vaikka alunperin pitikin ostaa Canonin kamera. Tuo on yhtä helppo käyttää ja varsin tällaiselle aloittelijalle loistava valinta. Tässä muutama kuva minkä ehdin ajamaan koneelle ennen hävitystä..Eron huomaa heti jos selailee vanhoja fujifilmillä otettuja kuvia, ihanan tarkkoja eikö totta?

002-normal.jpg009-normal.jpg

En ole vielä perehtynyt kunnolla kameran käyttöohjeisiin joten nämäkin kuvat on otettu pelkällä lähikuva- asetuksella ja ihan vain testaus mielessä. Mutta minusta näistä ainakin tuli parempia, kun ottaa huomioon että otin kuvat pimeässä.

Huomenna alkaa siis koulu ja arvatkaa vaan jännittääkö! Meinasin mennä jo paikalle klo 9.00, mutta sehän alkaakin vasta klo 10.00. Onneksi, liian aikainen herätys ei olisi onnistunut kuitenkaan. Noo, kyllä se vanha koirakin uudet temput oppii! Ei muuta kun oikein mukavaa loppuviikkoa ja mukavaa vuoden alkua! Palataan taas astialle kun saan tuon kameran kuntoon.