Moikka!

En saanut oikein unta viime yönä, pyörin sängyssä kahteen asti ja yritin katsoa telkkariakin, mutta ei unimattia vaan näkynyt. Löytyi syykin päänsärylle ja unettomuudelle; kuume oli nousemassa. Vihdoin uni tuli joskus neljän jälkeen ja puoli seitsemältä soikin jo herätyskellokin. Painoin sen kiinni ja jatkoin unia sen vähän mitä pystyin. Koko päivän on särkenyt päätä ja ollut kuumeinen olo, kuume ei kuitenkaan suostu nousemaan kunnolla...Nousisi vaan niin menisi kerralla ohi kaikki pöpöt. Päivä onkin mennyt kouluhommia tehdessä ja yrittäessä sisäistää uusia aiheita. Yhtenä tehtävänä oli kuvittaa elämänkaari ja merkitä tärkeimmät etapit elämässä. Taisi pari tuntia vierähtää sen tekemisessä kun oikein perehty asiaan. Oli myös mukava lukea äitini kirjoittamaa vauvakirjaa, johon on merkattu kaikki tärkeät päivämäärät ym. Mukava muisto kun ei itse muista esim. kouluun lähtöä tai sitä kun oppi kävelemään. Ihmeen paljon sitä vaan saa aikaiseksi kotona hiiren hiljaisuudessa (jos telkun ääniä ei lasketa) sohvalla maaten.

001-normal.jpg003-normal.jpg

Tässä toinen vauvakirja, joka minulta löytyy. Kirjassa oli myös paljon piirustuksia, jotka oli kyllä aika hauskoja kieltämättä. Kuvista löytyi koiria ja kukkia - ihan niin kuin nytkin. En ole ennen lukenut kirjaa, mutta tässä eilisen ja tämän päivän aikana kirjaa on tullut luettua ahkeraan. Ihania muistoja kyllä! Ja mitä tuohon oppimiseen tulee, opin parhaiten itse tekemällä, eli tässä tapauksessa kirjoittamalla omin kätösin muistiinpanoja. Paljon värejä ja kuvioita, silloin asiat oppii parhaiten. Tiimarissa ei ollut tavallisia vihkoja ollenkaan, jotenka jouduin tyytymään tällaisiin lasten vihkoihin. Eihän sitä kannesta lueta.

004-normal.jpg

Vaikka päivä menikin löhöillessä ja opiskellessa, pyöräytin maukkaan puolukkapiirakan iltapäivällä. Ohje oli uusimmassa K-ruokakaupan liitteessä. Helppo ja nopea resepti! Kylkiäisiksi valmistin raejuusto avokado salaatin. Mukaan tuli myös punasipulia ja katkarapuja. Maittava iltapala kera maitolasin! 

Tässä ohje vielä salaatille jos joku sitä sattuu vaikka myöhemmin kaipailemaankin.

Raejuusto avokado salaatti

1 pieni avokado

200 g rasvatonta raejuustoa 

punasipulia

katkarapuja 

ripaus mustapippuria

Kuutioi avokado ja pilko punasipuli ja katkaravut. Sekoita raejuuston sekaan ja mausta mustapippurilla. Voi maustaa myös aromisuolalla.

005-normal.jpg006-normal.jpg

009-normal.jpg

Nam nam, jam jam! Aamulla saakin kahvin kanssa piirakkaa. Piirakkakin maistui hyvältä, en ole ennen tehnytkään puolukkapiirakkaa joten mukavaa vaihtelua arkeen. 

Voikaahan hyvin ja syökää paljon vitamiineja tähän aikaan vuodesta! Ehkä minunkin pitäisi niin välttyisi näiltä taudeilta..