Heippa!

Nyt on takana vaput, pääsiäiset ja synttärit, joten vähään aikaan ei tarvitse juhlia järjestellä. Ajattelin laittaa elämäntapani uuteen uskoon ja yrittää saada ravinnon oikeanlaiseksi; kattavaksi ja monipuoliseksi, mutta myös terveelliseksi. Olen myös pyrkinyt lisäämään liikuntaa ja ostin erään ulkoiluvälineen, siitä kohta lisää!

Tosiaan synttärit tuli vietettyä ja tässä teille ihasteltavaksi jättikakku. Itse leipuri oli sitä mieltä, ettei kakku onnistunut haluamallaan tavalla, mutta olen kyllä vahvasti sitä mieltä että ei tuon parempaa kakkua olekaan. Banaania ja mansikkaa välissä, ripaus kermavaahtoa ja karkkeja päälle, mitä muuta siihen enää tarvii? Maku oli oiken hyvä, kakkua vain jäi reilusti yli vaikka syöjiä olikin reippaasti.

001-normal.jpg

Tivolikin saapui ennen vappua Jyväskylään. En voinut olla hakematta hakkaraa ja pirtelöä, se on aina vapun koho kohta! Laitteisiin meno maksaa hunajaa nykypäivänä, joten tyydyimme istuskelemaan auringossa ja katsomaan onnellisia lapsia joiden suut oli leveässä hymyssä ja vauhdin hurma päällä. Onneksi molempia tulee syötyä harvoin, olisin muuten pieni pullero tyttö täynnä sokeria hattaroiden syönnin jälkeen..Mistäs ne pienet tytöt olikaan tehty? Sokerista, kanelista, kukkasista ja inkivääristä, niistä on pienet tytöt tehty. Ja aivan oikein, minut on ainakin tehty juuri kyseisistä aineista. Eikö?

059-normal.jpg046-normal.jpg

Sain myös pitkäaikaisen haaveeni valmiiksi, ihme kyllä. Ostin Kodin Terrasta tauluhyllyn ja Prismasta muutaman taulun hyllylle ja näin saatiin koottua ihana makuuhuoneen seinä. Olen niiiiiin tyytyväinen loppu tulokseen! Nyt se ei enää näytä niin ankealta. Harmi vain että hyllylle ei mahdu kuin muutama taulu, olisin halunnu meistä yhteiskuvan tms. Täytyy koittaa järkkäillä jotenkinpäin. Nyt kun saisi vain sisustuksen edes vähän samanlaiseksi niin olisi makuuhuone valmis. Valitin tosin hyllyn kohdasta, minusta se on liian matalalla, mutta näin kun kuvasta kattoo niin ei se ole ollenkaan hullumpi. Vai mitä sanotte?

071-normal.jpg

072-normal.jpg

Ja sitten siitä "elämäntapa" muutoksesta. Meillä on koulussa ravitsemusta, jossa käsitellään erilaisia ravintoaineita, ruokaympyrää ja erikoisruokavalioita. Meille annettiin oppimistehtäväksi kurssilla pitää ruokapäiväkirjaa ja merkitä syödyt ja juodut kalorilaskuriin. Tein tehtävän huolellisesti kirjaamalla kaiken ylös ja merkkaamalla ne laskuriin ja tulos oli yllätävä. Rasvoja, proteiineja ja hiilareita tuli kyllä oikea määrä syötyä, mutta yllätyin täysin, miten paljon syön rasvaa päivän aikana! Puhumattakaan sokerista. Plus että olen lakto-ovo-vegetaristi, eli ruokavaliostani puuttuu liha, on syömiseni ihan holtitonta. Päätinpä sitten yrittää vähentää sokerin syöntiä (ja paljon..), vaihtaa viljatuotteet täysjyväviljaan ja korvata lihan proteiineja jollakin muulla tavalla. Kiinnitän myös huomiota rasvan määrään ja käytän vain kasvikunnan rasvoja. Liikuntaa olen aina harrastanut, mutta ajattelin panostaa siihenkin ruokavalion ohella. Kävin nimittäin ostamassa kävelysauvat! Ai että niillä on mukava lenkkeillä koiran kanssa, varsinkin kun Rocky osaa mennä nätisti juoksuvyön kanssa. Oikea nautinto lenkkeillä. Keskivartalo saa kyytiä eikä voimat mene koiran "kiskomiseen". Kaivoin myös kahvakuulani esiin, ei muuta kun muistelemaan vanhoja treenivinkkejä ja eikun tuumasta toimeen. Toivottavasti tämä innostus nyt kestää, sillä minulla on tapana aloittaa kaikki innosta puhkuen ja lopettaa innon hiipuessa pois. Sokerin suhteen olen päättänyt toimia järkevästi ja tehdä tavasta elämäntapa, ei napostelua joka päivä, vaan "karkkipäivänä" joka tulee nyt tähän taloon samantien. Kokeilen maustaa ruoan suolan sijaan tuoreilla yrteillä, kuten rosmariinilla, jotta suolaa ei kertyisi liikaa.

074-normal.jpg065-normal.jpg

Tällaisen herkullisen munakkaan tein päivälliseksi juureksista Pirkan reseptin mukaan. Munakkaaseen tuli porkkanaa, purjoa ja valkokaalia ja ripaus rosmariinia päälle. Oikein maittava lounas ja pitää nälän pitkään! Kokeile sinäkin!

Opiskelut kutsuvat ja lenkkikin olisi edessä. Mukavaa viikon alkua ja muistakaahan antaa hyviä vinkkejä tähän "ruokaintoiluun", ne on tervetulleita!