Moikka!

Eilisen kirjoituksen jälkeen jäi mukava fiilis ja tänään olenkin yrittänyt suunnitella ja toteuttaa asuntoomme hieman muutosta, kiitos Suomen kaunein koti- ohjelman! Paljon sain kesän asuntomessuilta ideoita, mutta vielä etsimme sitä mikä olisi juuri meitä varten, juuri meille tehty. Värimaailmassa on hieman sekavuutta emmekä ole saaneet yhtä linjaa, jota lähtisi työstämään eteenpäin. Pääasiassa asunnossamme on kirsikkapuun värisiä kalusteita, makuuhuoneessa poikkeuksellisesti vaaleaa puuta. Tehosteväreinä löytyy sinistä, vihreää ja punaista. Ei siis mikään mahdoton idea yhdistää näitä kaikkea, mutta vaikealta se tuntuu!

Meiltä puuttuu verhot. Niinkin yksinkertainen elementti kuin verhot. Mutta niitä meille tarvittaisiin. Sain makuuhuoneeseen vanhat verhoni viritettyä kesällä, mutta nyt nekin ovat tippuneet huonon kiinnitysmekanismini takia. Vielä ei ole tullut verhoja joita haluaisin meille, jotka sopisivat meidän värimaailmaan. Olen etsinyt myös lamppua meille, sellaista ihanan isoa ja valaisevaa, jottei tarvitsisi istua puoli pimeässä lukemassa lehteä. Asuntomessuilla olikin ihana idea, jonka haluaisin toteuttaa, en tosin tiedä sopisiko meidän tyyliin. Siellä oikea puu oli ripustettu seinää vasten niin, että se näytti ihka oikealta kelolta joka kasvaa lattiasta. Puuhun oli ripustettu lamppuja, jotka sopivat täydellisesti asetelmaan. 

Rakastan myös kasveja ylikaiken ja koristelisin asuntoni kasveilla jos vain saisin siihen tilaisuuden. Nyt markkinoille onkin tullut ihana kasviseinä, johon voi istuttaa kasveja ja seinä kastelee sen automaattisesti. Lisäksi kasviseinä on todella kaunis ja antaa ihanan vihertävän tunnelman huoneeseen. Sellaisen minä haluan! Hintaa seinällä oli rapiat 200 e, ellei enemmänkin, joten voi olla että hankin sen vasta myöhemmin meille. Olen sentään saanut kaksi orkideaa pysymään hengissä, joten taidan ensitöikseni tyytyä niiden ihasteluun. 

137-normal.jpg141-normal.jpg

112-normal.jpg140-normal.jpg

Miettikää miten ihanaa olisi kokata keittiössä ja ottaa seinästä tuoreet mausteet ruokaa maustamaan! Luomua läheltä! Ai että, täytyisi vain olla avara keittiö tai avara tila, jonne seinän asettaisi. Saisivat kasvit tarpeeksi tarvitsemaansa valoa. Toki kasveille on olemassa omat valaistuksetkin, mutta mielummin käyttäisin luonnonvaloa apuna. Olen myös pitkään etsinyt ideoita pöydänkattaukseen. Tykkään laittaa pöydän koreaksi erilailla jokaiselle aterialle. Värejä vaihdellen ja lisäämällä aina uusia kukkia, kuten joskus olen kertonutkin. Asuntomessujen ruokapöydät oli koristeltu mitä ihannimmilla koristeilla ja vastaan tuli muutama varteenotettava idea. Tässä muuta kuva ihanista ideoista, joita voisin toteuttaa meidän asunnossa.

098-normal.jpg095-normal.jpg145-normal.jpg146-normal.jpg

Tässä viimeisessä on minusta taitavasti yhdistelty värejä ja kuoseja, ei hullumpaa Ikean tuotteilla! Pitäisi vain uskaltautua yhdistelemään värejä ja erilaisia kuvioita ja katsoa, miltä lopputulos näyttää. Ihastuin myös täysin kerrostalossa sijaitsevaan asuntoon, jonne oli ripustettu seinälle linnunpönttöjä. Miten loistava idea! Olinkin jo katsastellut lehdistä asuntoa, joten suunnitelmissani oli käydä katsomassa miltä pöntöt näyttäisivät seinällä. 

136-normal.jpg135-normal.jpg

Suloista vai mitä! En ole aiemmin käynyt asuntomessuilla, mutta voin todeta, että 21 € ei mennyt hukkaan. Messut olivat kyllä käymisen arvoiset, vaikka yli 30 asteen helle ei oikein maistunut asuntoja katsellessa. Messuilla parasta oli suunnittelijoiden heittäytyminen ja mitä mahtavimpien ideoiden tuominen esiin, esimerkiksi juuri linnunpönttö elementit. Kaikkea oli kokeiltu hyvällä maulla ja olisin voinut muuttaa vaikka jokaiseen kotiin samantien! Etenkin noppatalot jäivät mieleen pienen kätevän koonsa takia. Ehkä ensi vuonna käymme tutustumassa taas uusilla messuilla!

Toivottavasti tekin saitte ideoita, vaikka media niitä toikin tiuhaan tahtiin asuntomessujen aikaan esille. Kuvia on kuitenkin mukava selata ja miettiä uudelleen, mistä tykkää ja mistä ei. 

Huomenna suuntaamme lasten synttäreille ja nyt aion lähteä saunan lämpöön. Mukavat illanjatkot sinulle!