Moikka!

Lupasin viimeksi kirjoitella Tabarcan saaresta lisää ja ajattelinkin nyt lepuuttaa aivoja hetken ja keskittyä vain kirjoittamiseen. Sen verran kova salitreeni takana ja kokeeseen lukua tiedossa, että voi olla hyväksí keskittyä johonkin aivan muuhun. Siispä asiaan.

Kuten jo viime kerralla kerroin pikaisesti, että pyörähdimme Alicantessa Tabarcan saaressa, joka siis sijaitsee n. 15 km päässä Alicantesta. Saarelle pääsee myös Santa Polasta sekä Torreviejasta, joko katamaaranilla tai perinteisellä meritaksilla. Meritaksit kuskaavat asiakkaita saareen illalliselle ja takaisin, katamaaranit kuljettavat lähinnä pidemmän aikaa saarella viihtyviä matkustajia. Saaressa asuu n. 200 ihmistä ja varsinkin turisti aikaan saaressa käy paljon vierailijoita.  Katamaaranit kulkevat melkein kerran tunnissa, talvisaikaan harvemmin ja sesonki aikana useammin. Saari on reilun kilometrin pitkä ja sen rakennukset ovat hyvin matalia, lukuunottamatta kirkkoa ja majakkaa. Toinen pää saaresta on asutusta täynnä, toinen taas keskittyy meripoukamiin ja ihaniin rantoihin. Saaren luonto-osassa voi kävellä n. 3 km pitkän lenkin kierrellen ja ihaillen rantoja sekä vanhoja rakennuksia. Saaressa on myös oma uimarantansa, joka vetää puoleensa paljon snorklaajia puhtaan ja kirkkaan vetensä puolesta. Saari on myös rauhoitettu. 

031.jpg

Katamaarani pysähtyi saaren eteen ja miehistö heitti kaloille ja linnuille ruokaa, että yleisö pääsi näkemään meren elämää lasi-ikkunoista. On se vaan uskomatonta miten paljon elämää meressä on! Hyvä kun uskaltaa sen jälkeen enään uimaan. Melkoisia vonkaleita meressäkin ui.. Alemassa kuvassa Tabarcan kirkko, jossa vihittiin vastikaan miespariskunta. Saaren asukkaat olivat hyvin innoissaan tapahtumasta ja kertoivatkin siitä meille. Saari siis järjestää myös yksityistilaisuuksia, ihan mukava idea järjestää vaikka häät!

070.jpg098.jpg

Tabarca on kuuluisa hyvästä meriruoastaan, etenkin tuoreista sardiineista. Ravintoloita saarella on noin kymmenkunta, ellei enemmänkin. Saarelta löytyy myös muutama matkamuistomyymälä, jotka tosin olivat jo kiinni kun siellä kävimme. Ajan saa kyllä kulumaan ilman kauppojakin! 

167.jpg159.jpg

Rakennukset tosiaan olivat hyvin idyllisiä ja ehkä hieman kreikkalaistyylisiä. Kauniita kylläkin. En vain tiedä millä saaren asukkaat tulevat toimeen näin syys-ja talviaikana, ehkä käyvät sitten töissä kaupungissa tai tekevät töitä saarelta käsin. Ehdottomasti kuitenkin käymisen arvoinen paikka ja tosiaan ajan saa varmasti kulumaan. Kuljetuksia menee myös tiuhaan pois päin, joten ei ainakaan tarvitse jäädä odottelemaan. Ja niin, onhan saarella ainakin kolme hotellia/motellia jos haluaa asettua taloksi pidemmäksi aikaa! 

Nyt keskityn koealueen tutkiskeluun ja käyn saunassa vähän rentouttamassa lihaksia. Mukavaa alkuviikon jatkoa sinulle!