Moikka!

Lupasin viime kerralla paljastaa matkakohteeni, ja niin sen myös teenkin. Lähden siis ensi viikolla kuudeksi päiväksi Espnajaan isovanhempieni luokse ja kaiken kukkuraksi - ihan yksin. On jotenkin ihanan vapauttavaa reissata yksin ja keskittyä pienen hetken vain itseensä.Toki olisi mukavaa lähteä myös kahdestaan, mutta tällä kertaa päädyttiin nyt tällaiseen ratkaisuun töiden tultua tielle. Olen viimeksi pari vuotta sitten käynyt yksin Espanjassa, joten onneksi ihan tuttua puuhaa tuo välin kulkeminen. Ainoa hassua asia vain on se, että paluulentoni saapuu Ouluun josta on piiitkä bussimatka Jyväskylään. Lennot oli niin kalliita takaisin että päätin ottaa halvimman vaihtoehdon ja nyt saan sitten istua viisi tuntia bussia. Noo, eiköhän se mene jotenkuten. Itsepähän valitsin joten turha tässä on marista! 

Espanjasta innostuneena teimme pari viikonloppua sitten Pirkan ruokalehden innoittamana kanaguesadilloja ja salsaa, ai että oli suussa sulavaa ja täyttävää! Ja tuli todella nopeasti, tässä siis hyvä ohje nälkäisille. Ohje löytyy Syksyn ruokaliitteestä, salsan ohjeen voin laittaa tähän.

Tomaattisalsa

1 rs miniluumutomaatteja

tuoretta basilikaa/korianteria

1 punasipuli

mustapippuria, suolaa ja sokeria

1 - 2 dl oliiviöljyä

Halkaise tomaatit puoliksi, silppua mausteet ja kuutioi sipuli. Sekoita aineet keskenään ja lisää oliiviöljy. Mausta mausteilla.

Tortilloja lämmittäessä kannattaa muistaa paistaa miedolla lämmöllä ja vain hiukan öljyä käyttäen, ettei pala pohjaan. niin käy nimittäin todella herkästä, ainakin meille.. Tässä muutama kuva!

013-normal.jpg018-normal.jpg017-normal.jpg

Ihanaa kun illat viilenee ja pimenee ja saa kaivaa esiin kynttilät! Niitä meillä poltetaan kovaa vauhtia kuten kuvassa näkyy.

Täytyy tästä lähteä tällä kertaa mummon syntymäpäiville, joten tällainen pikaresepti tällä kertaa. Nauttikaahan syysilloista!