Heippa!

Ja oikein rauhallista Joulun aikaa sinulle! Kamala kun aika menee taas nopeasti, kohta on joulu ja vuosikin vaihtuu. En ole ehtinyt juurikaan joulua tunnustelemaan tai laittamaan joulun tuntua edes kotiin, kun on ollut niin kova kiire tuolla työharjoittelussa. Osa syy siihen myös miksen ole täälläkään käynyt kirjoittamassa kuulumisia. Harjoittelu on nyt onneksi loppu suoralla (ja stressaava näyttösuunnitelma tehtynä, näyttö onneksi maanantaina..), ja joululomaakin kertyy liki kolme viikkoa. Aivot sauhuaa minkä kerkiävät eikä hetkeksikään pysty pysähtymään kun miettii jo seuraavaa tehtävää, hirmuinen kiire jatkuvasti. Stressiäkö? Sitäpä se. Olen myös sairastanut reilun kaksi viikkoa todella pahaa yskää, joka vie voimat totaalisesti. Ei meinaa millään parantua kun ei voi olla oikein poissakaan harjoittelusta.. Yskänlääkkeet eivät auta kun virusperäinen on, mutta onneksi nyt olen saanut yöt nukuttua suhteellisen hyvin.

Muuten kuuluu hyvää, meille kaikille. Rocky poika päätti maanantaina kaivaa joululahjakassista after eight suklaapaketin ja syödä kaikki paperineen päivineen. Tämän huomattuani päästin koiran ulos ja tunnustelin sen mahaa. Enpä ole koskaan niin pinkeää mahaa nähnyt kun silloin! Tarjosin koiralle juustoa testatakseni sen vointia, mutta yllätys yllätys, se vain haistoi sitä eikä syönyt ollenkaan. Silloin tiesin että koira parka on oikeasti kipee kun ruoka ei mene alas! Ajattelin lähteä käyttämään sitä ulkona, että saisi tehtyä kunnolla hätänsä ja siinä samassa kun huusin että lähdetään, koira oksensi kaaressa suklaat olohuoneen matolle. Onni onnettomuudessa, paperit tulivat ulos ja samantien alkoi ruokakin maistumaan. Nyt joudun vaan matto-ostoksille, mutta onpahan ainakin pätevä syy hankkia uusi matto. Että sellaista. Ei ole meidän Rockyn ruokahalut ainakaan hävinnyt mihinkään!

Olemme lähdössä ensi viikolla Tallinnaan jouluostoksille. Yritimme etsiä "tarjousristeitelyjä" muttei mistään tahdo löytyä sopivaa hintaa kahdelle yölle. Jos ottaa huomioon että matkoihin menee rahaa ja vielä pitäisi maksaa parkki satamassa. Kalliksi tulee Ikean reissu! Matkan tarkoitushan oli alun perin, että pääsen Ikeaan samalla. Olisihan nuo valmiit bussimatkat ja risteily-paketit halvempia, mutta sitten en pääse sinne himputin Ikeaan! Vaikeaa tämä päättäminen. Ehkä me nyt menemme sinne Helsinkiin omalla autolla ja kärsitään tappio hinnassa. 

Mitenkäs teidän jouluvalmistelut? Joko on tullut hankittua lahjoja ja muuta jouluun kuuluvaa? Aiomme huomenna käydä äidin kanssa pienellä ostosreissulla, jos sitä löytäisi kotiin jotakin jouluista. Luntakin tuli taas eilen, mutta nyt sekin vähä on sulanut. Miten turhauttavaa! Ostin vaaleanpunaisen hileporonkin ruokapöytään komeilemaan. Ei sekään oikein tuo lumista tunnelmaa, kun ei ole luntakaan. Jouluvalot laitettiin jo kuukausi sitten takapihan pensaaseen. Valot vaan valaisevat niin kirkkaasti, että koko naapurusto herää kirkkauteen. Täytyy laittaa valot aina vain hetkeksi päälle, ettei kukaan hermostu.. Eilen leivoin torttuja ja pipareita - tosin muotteja ei löytynyt, joten päätin fiksuna tyttönä käyttää lasia apunani. Ja hyvinhän se onnistu! Tortuista tuli tosin isoja ja hillot valu miten sattui, mutta ei kai se makua haittaa. En usko ainakaan. Vielä voisi leipoa sienipasteijoita, muuta ei sitten tarvitsekaan. Tänään söimme koulussakin joululounaan, oikein gourmeeaterian! Nam että oli hyvää. Joulua odotellessa..

IMG_0506.jpg

Pitäisi mennä pyykit laittamaan narulle ja tiskikone täyttämään. Muistakaahan hengähtää näin joulukiireen keskellä ja pitää samalla itsestä huolta! Mukavaa viikonloppua!