Iltaa!

Tein pari  viikkoa sitten oikein mättö iltapalan, kun mies tuli myöhemmin kotiin. Tarjolla oli mozzarella-tomaatti piirakkaa, hedelmäsalaattia sekä kanasalaattia. Emme olleet syöneet mitään koko päivänä, joten nälkä oli kova! Tykkäämme molemmat kanasalaatista, joten ajattelin hyödyntää edellispäivän broilerin rippeet salaattiin. Myös hedelmiä oli kertynyt liiaksi pöydälle ja ainoa nopea tapa päästä niistä eroon oli tehdä salaatti. Ihan hyvää siitä tuli vaikka viinirypäleitä ei ollutkaan mukana. Ne kyllä kruunaa koko satsin. Piirakkapohjan ostin valmiina kaupasta ja kehittelin itse täytteen. Ei paha ettenkö sanoisi! Tässä teille ohjeet jotka ovat taas suuntaa antavia. Vahvuuteni ei todellakaan ole muistaa tarkalleen mittaamani määrät. Ja varsinkin kun kokkaus kerrasta on jo parisen viikkoa..Pahoittelut huonoista kuvista, kamerani ei näköjään tykkää ottaa kuvia sisällä. Tai sitten vaan käyttäjässä on vika niin kun yleensä. Oli kummassa tahansa, tässä nämä. Olkaapa hyvä!

Keltainen kanasalaatti

1 ruukku rucolaa

1 ps jäävuorisalaattia

1 kpl keltainen paprika

1 rs keltaisia minitomaatteja tai minitomaatti mix

puolikas kurkku

1 tlk coktail suolakurkkuja

n. 3-5 dl broileria (suhteuttaen muihin aineksiin)

puolikas tuore ananas

loraus oliiviälyä sekä ripaus mustapippuria (halutessaan voi myös lorauttaa sekaan valkoviinietikkaa)

 

Aloita repimällä jäävuorisalaatti ja rucola pienimmiksi lehdiksi. Leikkaa minitomaatit puoliksi, kuutioi paprika, kurkku sekä suolakurkut. Leikkaa ananaksesta reunat pois niin että jäljelle jää ainoastaan hedelmäliha. Kuutio sen jälkeen ananas sopiviksi paloiksi ja laita salaatin joukkoon. Nypi lopuksi broileri. Jos käytät esim. broileri suikaleita, paista ne ohjeiden mukaan pannulla ja anna jäähtyä vähän aikaan. Mausta oliiviöljyllä ja mustapippurilla. Tarjoile heti tai anna tekeytyä hetkisen jääkaapissa.

DSCF4640-normal.jpgDSCF4639-normal.jpg

 

Mozzarella-Tomaatti piirakka

valmis suolainen piirakkapohja (pyöreä jos on pyöreän muotoinen vuoka)

1 pkt valmiiksi viipaloitua mozzarellaa

2 kpl kotimaisia tomaatteja

1 prk kermaviiliä

2 kpl kananmunaa

2 dl ruokakermaa

ripaus suolaa ja mustapippuria

muutama lehti rucolaa

 

Sulata piirakkapohja ohjeiden mukaisesti ja painele sulanut pohja tasaisesti vuokaan. Sekoita erillisisessä kulhossa kermaviili, kananmunat, kerma ja mausteet keskenään ja kaada seos pohjan päälle. Viipaloi tomaatit ohuiksi viipaleiksi tai renkuloiksi. Asettele mozzarella palat sekä tomaatit vuorotellen piirakan päälle. Ripottele lopuksi vielä rucolan lehtiä. Paista ohjeiden mukaan annetussa astemäärässä (olikohan 200 astetta?) n. puolisen tuntia kunnes seos on hyytnyt ja juustot sulaneet. Tarjoile jäähtynyt piiras salaatin kera.

DSCF4643-normal.jpg

 

Uskon että jokainen on joskus tehnyt itse hedelmäsalaattia tai ainakin on maistanut jonkun tekemää. Siihenhän ei tarvita kuin hedelmiä ja loraus sokerimehua. Siksipä päätinkin olla laittamatta sen ohjetta, sillä olisi ollut turhaa luetella hedelmät erikseen. Jokainen voi tehdä salaatistaan mieluisan ilman minun ohjeitani. Leikkaa ja kuutio, sekoita. Niin yksinkertaista se on! Olen monesti miettinyt että pitäisi kokeilla välillä vähän erilaisia hedelmiä, kuten esim. mangoa, kakia, sharonia, persikkaa... mitä vain kaupasta löytyy. Vaihtelu virkistää myös salaateissa. Tässä vielä kuva omasta "perus hedelmäsalaatista".

DSCF4645-normal.jpg

Nyt ei muuta kun suunnittelemaan huomisen päivän eväitä. Tänään söimmekin lohta jonka päälle laitoin turkkilaista jogurttia, mustapippuria ja ruohosipulia. Kyllä oli taivaallisen hyvää, suosittelen lämpimästi! 

Hyvää alkanutta viikon jatkoa ja tunnelmallista syksyä sinulle!