Heissan alla!

Ja terveiset keväisestä Tukholmasta! Nyt on sekin paikka nähty, vaikka aika loppui kesken ja nähtävää olisi ollut vaikka kuinka paljon. Kevään tullessa lähdemme varmasti uudelle reissulle niin että yövymme Tukholmassa ja kiertelemme enemmän. Perille meidät vei uudistettu Silja Symphony upeine ravintoloineen ja promenadineen. Promenadi eli kauppakadun molemmin puolin sijaitsi ravintoloita ja kauppoja vieritysten. Pelikoneita oli joka nurkassa ja veljenihän niissä viihtyi kuten arvata saattaa. Hisseistä näki koko promenadin ja jos halusi, sai varata hytin promenadi näköalalla. Ylimmässä kerroksessa sijaitsi New York Lounge baari, josta näki merinäköalan koko laivan leveydeltä. Siellä käytiin laulamassa karaoketa ja ilta sujuikin mukavasti yökerho meiningillä. Meidän hytti sijaitsi alimmassa kerroksessa ja sinne pääsi vain yhdellä hissillä. Ihan rauhallista ja hiljaista oli, mutta kova merenkäynti häiritsi unta tullessa. Aallot iskeytyivät keulaan ja keinutti oikein kunnolla että meinasin jo useaan kertaan juosta vessassa. En ole aiemmin kokenut merisairautta, mutta tällä kertaa merenkäynti oli niin kova että varmasti jokaiselle tuli vähintäänkin epämukava olo. Buffet oli jälleen kerran mitä loistavin, vaikka hintaa olikin taiettu korottaa. Oli salaattia, antipastoja, mereneläviä, leipää, lämmintä ruokaa, juustoja, kakkuja jälkiruoaksi, jäätelöä sekä tietenkin ruokajuomaksi valko-ja punaviinejä sekä olutta.Kyllä maha ainakin tuli täyteen!

 

277ce2a4-0f18-4f66-8656-27d655148419?t=1

(kuva Silja Linen sivuilta, oma kamerani ei sitten tallentanut yhtäkään kuvaa koko reissulta)

Saavuttuamme Tukholman terminaaliin mietimme millä pääsisi parhaiten keskustan tuntumaan. Koska meillä ei ollut käteistä eikä kruunuja, päätimme ottaa ensimmäisen taksin joka seisoi jonossa. Ja se päätyi meidän virheeksemme. Emme olleet ottaneet selvää kruunun kurssista saatika paikallisista takseista tai niiden taksoista. Tiesin vain että matka olisi lyhyt, ja hinta noin 15-20 e. Kysyimme kuljettajalta voisimmeko maksaa kortilla sillä kruunuja ei ollut. Tämä passasi hänelle paremmin kuin hyvin. Saavuttuamme keskustaan kuljettaja sanoi hinnaksi yli 900 kr. Maksoimme matkan epäilemättä hetkeäkään, sillä kurssista ei ollut kellään tietoa. Ajattelimme sen olevan normaali hinta. Laivassa tarkistaessani kurssin, tajusin että olimme maksaneet n.4-5 km matkasta 119 €! Järjetöntä ettenkö sanoisi, ja kaiken lisäksi vielä laillista. Olisi siis pitänyt tarkistaa tarra jossa on taksat merkitty millekin kilometrille ja ottaa selvää paljonko normaalisti tuollainen matka maksaisi. Taksikuskit saavat itse määrittää taksansa ja toimia kuskina, kunhan heillä on laillinen taksikortti ja kurssi käytynä. Jos asiakas valitsee heidän taksinsa, on hän myös velvollinen maksamaan kyydistään. Normaali hintaisiakin takseja löytyy, niistä olisi pitänyt ottaa selvää etukäteen. Olkoon tämä varoituksena muille; muista siis tarkistaa tarra jossa on määritelty taksat, sovi hinnasta etukäteen jos mahdollista ja käytä "luotettavia" takseja kuten taxi tukholmaa. Jotkin taksit voivat vielä veloittaa ylimääräistä jos päämääränä on Silja tai Viking linen terminaali, joten asiasta kannattaa kysyä etukäteen.

Keskustassa todellakin oli suurkaupungin tuntua; vilskettä ja vilinää. Hyvä kun sekaan mahtui! Jokaisella tuntui olevan kiire vaikka oli sunnuntai tai suurin osa pikku kaupoista kiinni. H&M löytyi joka kulmasta, yhdessäkin risteyksessä oli kolme suurta myymälää joissa kaikissa eri tuotteet. Millainenkohan Ikea mahtaa olla Ruotsissa, onko niitäkin 10 km säteellä joka paikassa? Kävimme Galleriassa jossa oli valtavasti liikkeitä eri kerroksissa ja ihana pieni kahvila josta ostin suklaa muffinsin. Ostettavaa olisi ollut, mutta hintataso vain hieman liian korkea minun budjetille. Ostin itselleni tennarit dinskosta joka on täällä meilläkin Suomessa, tosin ei Jyväskylässä joka kyllä harmittaa suuresti. Kiertelimme muutaman tunnin ja siirryimme takaisin terminaaliin. Käytiin syömässä buffetissa ja nautimme yhdessä olosta perheen seurasta. Tulomatkalla poikkesimme Ikeaan, yllätys yllätys, mutta tällä kertaa viivyimme vain puolisen tuntia. Eikä matkaan lähtenyt kuin ottimet, keittiöjakkara, tyyny ja kehyksiä. Nopea mutta kallis reissu. Meillä oli oikein mukava reissu ja toivottavasti lähdemme pian uudestaan. Ihanaa että minulla on niin mahtava veli ja upea äiti joiden kanssa voi reissata vaikka maailman ääriin! 

Perjantaina olisi tarkoitus lähteä paremman puoliskoni kanssa Rantasipi kylpylään nauttimaan poreista ja hyvästä ruoasta. Edes hetki aikaa vain meille kahdelle ennen töiden alkua. Huomenna lähden opettelemaan karaoken vetämistä, saa nähdä millainen juontaja tästä mimmistä tulee! Mukavaa loman jatkoa niille jotka sitä viettävät ja palataan taas ensi kerralla, mahdollisimman pian!