Heissan!

"Virvon varvon tuoreeks terveeks. Palkka mulle, ole hyvä" - kuusi vuotias lapsi virpomassa meidän ovella

Ja oikein iloista pääsiäistä teille rakkaat lukijat! Itselläni pitkäperjantai menee töiden teossa; pitsaa vääntäessä ja elämänviisauksia kuunnellessa muutaman huurteisen kera. Huomenna sitten suunnattaankin nokka kohti Helsinkiä ja Viking Linen terminaalia. Sunnuntaina pitäisi juhlia minun vanhenemista, mutta en tiedä onko siinä mitään juhlimisen aihetta. Ei ainakaan fiilistä oikein ole, tosin juhlapaikkahan on hieman erilainen.

Mites teillä vietetään pääsiäistä? Kenties lammaspataa syödessä ja hyvästä seurasta nauttiessa? Mökillä tai kirkossa käyden? Meille pääsiäinen on aina ollut samanlainen pyhä kuin muutkin, esimerkiksi vappu. Olemme usein olleet mökillä jos jäät ovat sen sallineet tai vierailleet tuttujen luona Etelä-Suomessa. Pääsiäiseen ei ole liittynyt mitään uskonnollista kuten kirkossa käyntiä tai muuta, mutta jokainen taplaa tyylillään ja tekee pääsiäisestä omanlaisensa. Olen sentään koristellut pöydät pääsiäiskoristeilla ja virpomisoksilla, ja ulkona kukkii narsissi ja helmililja. Pitäähän sitä vähän kevättä juhlia ja nauttia ihanista väreistä, mitä pääsiäinen tuo tullessaan. Saahan sitä tietysti nauttia neljästä vapaapäivästäkin, itselläni tosin kahdesta, mutta olen siitäkin tyytyväinen. Parempi sekin kuin ei mitään!

Kuva: http://mitosyl.fi/neuvolantati-neuvoo/paasiaisvinkit-iholle/

Vielä kerran, mukavaa pääsiäistä ja nauttikaahan vapaapäivistä! Kevät on tulossa, aurinko paistaa, linnut laulaa  ja lämmintäkin on ulkona. Se on kevään merkki!