Heijsan!

130-normal.jpg

Terveiset naapurimaasta Ruotsista! Meillä oli oikein onnistunut ja rentouttava reissu, joka tosin loppui ihan liian pian. Olisihan siellä Tukholmassa viihtynyt kauemminkin kuin kaksi tuntia, mutta ehkä sitten ensi kerralla. Sääkin oli mitä loistavin! Laiva oli tosiaan Mariella, vaikka taisin viime postauksessa mainita toisin. Ja ei, meihin ei törmännyt taksivene vaan naapuri laivaan Cinderellaan. Turvassa siis ollaan. Laiva oli ihan viihtyisä, vaikkakin aika vanhanaikainen. Uudistuksia oli tehty baareihin ym "yleisiin" tiloihin, mutta kyllä kolme päivää tuollaisella laivalla on ihan maksimi. Ruokaloita oli vain muutama eikä oikein kasvisruokaa tahtonut saada, pitsankin jouduin tilaamaan ilman makkaraa. Aamupala buffet oli täyttävä ja täynnä erilaisia eineksiä, sillä jaksoi kyllä pitkälle päivää. Hytissä oli hieman ahdasta (ja tunkkasta johtuen piereskelevästä väestä,..) kun neljä aikuista ihmistä tunki parin neliön koppiin ja poti seuraavaan päivän huonoa oloa. No, sopu sijaa antaa ja niin antoi nytkin, vaikka meinasin mennä vessaan nukkumaan kun äijät kuorsasi yläsängyssä...

Kävimme Tukholmassa kävelyllä katselemassa maisemia ja ottamassa oluet terassilla. Ehkä sitten heinäkuussa voisi ottaa uuden reissun ihan lentäen ja nauttia kaupungin antimista enemmänkin. Ja käydä huvipuistossa! Suurin osa kaupoistahan oli kiinni enkä päässyt synttäriostoksille, mikä kyllä  jäi harmittamaan mutta toisaalta lompakkokin kiitti etten mennyt. Kukat loisti melkein täydessä kukassa ja joka paikassa oli vihreetä. Ei vaan täällä Keski-Suomessa näy vihreän vihreää, ellei muutamaa leskenlehteä lasketa. Siivosin tänään terassinkin kesäkuntoon vieraita varten, paljon lähti tavaraa roskiin ja paljon lähti kyllä lehtiäkin talven jäljiltä. 

Rocky oli isälläni hoidossa ja oli kuulemma ollut koko ajan uimassa, mikä ei kyllä yllätä yhtään. Onneksi sentään joku tässä perheessä uskaltaa heittää talviturkin! Jokohan itsekin uskaltautuisi...Tässä kuitenkin fiilistelyä reissulta! 

113-normal.jpg

Kukkia ja merimaisemaa. Alemmassa kuvassa Tukholman valtava huvipuisto Gröna Lund. 

118-normal.jpg

097-normal.jpg

Tämän paikan nimeä en tiedä, mutta kiipesimme pääkadulta mäen päälle josta meni portaat kirkolle ja tällaiselle puisto alueella. Sitäkään en tiedä asuuko näissä joku vai ovatko vain jääneet nähtävyyksiksi. Ainakaan porttien läpi ei nähnyt mitään eikä ylikään päässyt kun niin korkeita olivat. Kauniita rakennuksia!

083-normal.jpg079-normal.jpg

Pitihän sitä jäätelä käydä ostamassa, kevään ja auringon kunniaksi. Ja tietenkin suomalaista lakujäätelöä lähialueelta eli Pandan tehtaalta. Nam nam, maistu hyvälle lämpimässä säässä.

037-normal.jpg

Ja lopuksi kukkaloistetta. Tukholmassa oli selvästi kevät jo pitkällä kun puutkin kukki niin kauniisti ja joka paikassa oli vihreää ruohoa. Mutta mikähän tämä ihanan vaaleanpunainen puu mahtaa olla? Olisiko granaattiomena? 

030-normal.jpg

024-normal.jpg

021-normal.jpg018-normal.jpg

On ollut niin tapahtumarikas päivä, että nyt on pakko mennä nukkumaan jos meinaa jaksaa herätä aamulla kouluunkin. Tiedossa olisi lääkelaskuja, voitte vaan arvata miten paljon kiinnostaa lähteä laskeskelemaan..Pitäisi vielä 6 h istua auditoriossa "luennolla", kyllä takapuoli taas kiittää. 

Ei muuta kuin oikein hyvää yötä ja voimia arkeen!