Heipä hei ja mukavaa Uutta Vuotta sinulle!

Nyt sain vihdoin ladattua Tallinnan kuvat kamerasta koneelle, joten tällä kertaa pieni bläjäys jouluisesta Tallinnasta. Vaikkakin matkamme ei ollut järin pitkäkestoinen, vain kolme päivää, ehdimme tehdä kymmeniä asioita muutaman päivän sisällä. Matkasimme paikalle Eckerö Linella, joka oli hintatasoonsa nähden oikein mukava ja viihtyisä laiva. Matkat taittuivat nopeasti kansipaikoilla, eikä ongelmia ollut kamalaa merenkäyntiä lukuunottamatta. Majoituimme Sokos Hotel Virussa, joka sijaitsi aivan Virukeskuksen vieressä. Oiva hotelli lapsiperheille ja pikaisesta matkasta nauttiville. Aamupala oli mitä loistavin ja ennen kaikkea todella runsas. Valinnan varaa oli todella, eikä pöydästä tarvinnut lähteä nälkäisenä. Palvelu pelasi hyvin ja huonekin oli viihtyisä, vaikkakin aika tavallinen (kai sitä olisi paremmalla hinnalla saanut toisenlaisen..).

Tallinnan vanhankaupungin joulutori oli todellakin näkemisen arvoinen enkä ihmettele yhtään, miksi se on niin kuuluisa ja tunnettu joulun aikaan. Saapuessamme Tallinnaan maa vihersi eikä joulun tuntua ollut ollenkaan, mutta onneksemme juuri ennen lähtöämme Talliinnaan satoi ensilumi ja saimme kuin saimmekin jouluntunnelman ja lumisia kuvia joulutorista. Kuuluisa joulutori koostui valtavasta kuusesta (joka valitaan joka vuosi paikallisilta kasvattajilta), pienistä kojuista, eläimistä ja pienen pienestä esiintymislavasta. Kojuissa oli myytävänä paikallisia makeisia, käsitöitä, glögiä, puutöitä, kynttilöitä ja vaikka mitä! Ihailtavaa riitti pitkäksi aikaa eikä silmätkään ehtineet lepäämään kun näki jo seuraavan mielenkiintoisen kojun. Paikalle oli tuotu pari poroa ja poni, jolla lapset saivat ratsastaa muutamaa euroa vastaan. Torin lähellä majaili myös muutama lammas omassa tarhassaan. Kojut olivat täynnä paikallisten tekemiä (ja muutama koneella tehty) käsitöitä, joista huokui lämpö ja mukavuus. Ostin itselleni liki polveen ylettyvät kissakuvioiset villasukat, jotka maksoivat 20 €, muiden kojujen 25 €. Villasukkani olivat torin halvimmat, joten kannattaa kilpailuttaa ja vertailla hintoja, jos haluaa säästää muutaman euron. Käsitöiden laajuus oli uskomattoman kirjava; löytyi lakkeja, lampaan villasta tehtyjä tossuja, nahkahanskoja, lapasia, käsin tehtyjä kynttilöitä, shaaleja.. aivan kaikkea vauvasta vaariin. Makeisia oli pipareista tikkareihin ja glögiä vahvasta viinistä miedompaan. Kuuma glögi kieltämättä lämmitti tuulisessa säässä. Torilla järjestettiin muutaman tunnin välein esityksiä perheen pienimmille ja toki muillekin. Jäimme kuuntelemaan adventtisunnuntain saarnaa, jonka sanoma jäi valitettavasti hieman epäselväksi.. 

017%20%E2%80%93%20Kopio.jpg018%20%E2%80%93%20Kopio.jpg019%20%E2%80%93%20Kopio.jpg

Torihan täyttyy kojuista ja joulukuusesta jo hyvissä ajoin joulukuun alussa ja se korjataan pois vasta tammikuun alussa. Aikaa on siis runsaasti nauttia torista ja sen antimista! Suurin osa kojuista oli auki klo 10-18 välisenä aikana, mutta moni piti kojua auki iltamyöhään niin kauan kuin asiakkaita riitti.

037.jpg036.jpg

Kävimme myös tietenkin shoppailemassa Virukeskuksessa, jossa mukaan tarttui kaikkea mahdollista vaatteista sormukseen. Kiersimme vanhankaupungin pienet myymälät läpi sekä tietenkin kävimme Virukeskuksen vastapäätä sijaitsevassa New Yorkerissa, joka on ehdottomasti lempikauppani! Sataman marketit koluttiin myös perinteiseen tapaan, mutta sieltä matkaan ei lähtenyt muuta kuin super alkon glögi. Olisi vain pitänyt ottaa rohkeasti taksi ja lähteä vähän kauemmaksi shoppailemaan. Hintatasokin olisi ollut varmasti toisenlainen hieman kauempana. Yritimme etsiä hyviä ruokapaikkoja netistä, mutta nekin suositut paikat sijaitsivat pidemmän matkan päässä. Jos olisimme olleet edes päivän pitempään paikan päällä, olisimme kyllä lähteneet käymään kauempana. Aina tulee kierreltyä tutut paikat vaikka yhtä hyvin voisi lähteä jonnekin muualle seikkailemaan tuntemattomaan. Ruoasta puheenollen, löysimme ihanan vanhanaikaisen ravintolan aivan torin kupeesta. En nyt valitettavasti muista nimeä, mutta paikka sijaitsi aivan torin vieressä. Ruoka oli maittavaa ja palvelu pelasi! Paikka oli aaaaivan täynnä, mutta mahduimme kuin mahduimmekin syömään. Muuten ruoka ei ollut mitenkään erikoista, ja ehkä hieman hintavaakin. Kauempana myös ruoan hinta olisi varmasti laskenut. Mahat saimme kuitenkin täyteen, joten mitäpä minä valittamaan.

Laivalla emme mahtuneet buffettiin, joka olisi maksanut alle 30 €. Tyydyimme vain kahvittelemaan ja nauttimaan muista laivan herkuista. Tällainen joulupipari tarjoiltiin kahvin kera.

039.jpg

Matka teki tehtävänsä, se oli todellinen irtiotto arjesta! Ensi kerralla suuntaamme taas jonnekin muualle. Suosittelen ehdottomasti käymään joulun aikaan Tallinnassa, sillä tunnelma on aivan eri kuin esimerkiksi syksyllä. Tuliaisia löytyy varmasti vaikka muille jakaa, tai miksei pukinkonttiinkin! 

Huomenna aloitan taas työharjoittelun, joten seuraavat kuusi viikkoa stressikäyrä tekee jurkkää nousuaan. Noh, jos jaksan pusertaa kuusi viikkoa täysillä eteenpäin, saan nauttia hiihtolomasta jakson lopuksi. Ajatelkaa, juuri alkoi opiskelu ja kohta jo onkin loma! Apua, toisaalta aivan ihana ajatus... Toivotan oikein mukavaa tammikuuta ja ensi kerralla palataan reseptien parissa. Mukavaa keskiviikko iltaa!